SETMANA DE LA CIÈNCIA

La ciència i el mètode científic estan sempre presents en el procés d'aprenentatge dels nostres alumnes

 

 

Setmana Ciencia17-01L’escola Paidos va celebrar la setmana de la Ciència del 13 al 17 de novembre i com a temàtica general es va treballar l’Univers des de la llar d’infants fins a 4t d’ESO.  

Es va iniciar la setmana amb el III Concurs de fotociència amb la confereǹcia de la Cristina Morera, fotògrafa i dramaturga.  

Cada curs va elaborar un projecte relacionat amb aquest tema. Les tasques que es van desenvolupar per cada nivell són les que es detallen a continuació:

 

A la Llar d’Infants alguns alumnes de 4t d’ESO els van fer diferents propostes de treballs relacionats amb l’Univers i adaptats a la seva edat. Van fer bombolles de sabó, van veure els estels amb lots i van fer màgia amb colorants.

 

Infantil van treballar el Sol i la Lluna tenint en compte el pas del dia a la nit.

 

 

Cicle Inicial es va treballar la vida dels astronautes, elaborant un dietari i el vestit de l’astronauta.

 

Cicle Mitjà van construir la Terra per tal de descobrir com és el planeta on vivim.

 

Cicle Superior van construir telescopis i van treballar sobre diferents telescopis i altres aparells amb òptiques d’augment.

 

1r ESO van construir coets i el van fer volar per aprendre com es pot viatjar a l’espai.

2n ESO van construir un planetari entre les dues classes i el projector per veure i aprendre les diferents constel·lacions.

3r ESO van estudiar les marees, els eclipsis, el dia i la nit i l’any. La distància entre els planetes i els seus tamanys a escala. Realitzant diferents pòsters, vídeos i maquetes.

4t ESO van crear dos Escape Rooms per resoldre l’enigma: “Sou capaços d’escapar d’un forat negra?” 

 

Després de fer totes aquestes feines, l’Escola es va transformar en el Museu Espacial Paidos, on tots els nens el van poder visitar i veure totes les feines elaborades i treballades durant la setmana pels seus companys.

 

Dimarts a la tarda els alumnes de 1r i 2n d’ESO van poder assistir a una videoconferència amb un científic de la NASA que es diu Alfonso F. Dávila. Nascut a Manresa el 1978, Llicenciat en Ciències del Mar per Universitat de Vigo. Doctorat en Geofísica per la Universitat de Munich i Post-Doctorat a la NASA en Ames Reserch Center on hi treballa actualment com Astrobiòleg en la branca d’Exobiologia.

 

Dijous després de classes a les 6 de la tarda, les famílies van poder gaudir d’un Bateig del Cel organitzat per l’Observatori Astronòmic de Castelltallat. Es va fer una xerrrada introductòria amb suport visual d’alta qualitat sobre els planetes i les vides dels estels. També es va realitzar una explicació de les constel·lacions i astres del cel d’hivern amb l’ajut d’un raig làser. I per acabar, l’observació directe d’alguns objectes del cel profund amb telescopis especialitzats.