Tot va començar un 15 de febrer de 1969 quan va quedar constituïda la Cooperativa Industrial de Treball Associat “PAIDOS”, integrada per 5 acadèmies de Manresa: TORRENTS, SANT JORDI, VERDAGUER, BISEL I ALMI”.

És trobà un terreny al terme municipal de Sant Fruitós de Bages el qual, per la seva situació i superfície, va semblar adient per a construir-hi  la nova escola amb les corresponents instal·lacions esportives (14.000 m2 ): les obres varen començar  el març de 1971 i, el dissabte 2 d’octubre del mateix any es va inaugurar l’Escola amb la planta baixa habitable. L’estructura de l’edifici, de 3.000 m2 , es va construir en forma de “L”.

Els mestres de les acadèmies que van constituir l’Escola Paidos, S.C.C.L. van ser els primers professionals que, amb il·lusió, compromís i dedicació, van posar-se al front d’un projecte d’escola que s’ha mantingut al llarg dels anys amb una plantilla molt estable i compromesa que ha sabut  adaptar-se a les necessitats i demandes de la societat actual.

Els nivells educatius amb els quals s’inicià l’ensenyament a l’Escola Paidos, l’any 1971, varen ser: 1 aula de Preescolar, 5 aules d’EGB, 3 de Primària i una Secretaria, continuant els següents cursos amb tota l’EGB, el 1975 amb el BUP i el 1976 amb l’FP (branques Administrativa, Comercial, Llar d’Infants 1r i 2n grau, Sanitària i 1r grau de Delineants ). Des del novembre del 1971 es va comptar amb servei de menjador i cuina pròpia, encara que l’actual menjador i el gimnàs no es van inaugurar fins el juny del 1974.ió, van posar-se al front d’un projecte d’escola que s’ha mantingut al llarg dels anys amb una plantilla molt estable i compromesa   que ha sabut  adaptar-se a les necessitats i demandes de la societat actual.

L’any 1973 es posa en funcionament la biblioteca de l’escola que és renovada completament el 1996 i  el 17 de juliol del 1977 s’obté la qualificació de Guarderia Laboral per a les aules dels més petits.

Actualment, els nivells que s’imparteixen són: Llar d’Infants (P0, P1 i P2), Ed. Infantil (P3, P4 i P5), Ed. Primària i Ed. Secundària.

La Junta d’esports i l’Escola sempre han tingut l’objectiu de millorar les instal·lacions. El juny de 1972, s’inaugurà, coincidint amb la celebració del Fi de curs a l’Escola, el camp de futbol i es començà la construcció de les dues piscines que un any després ja van entrar en servei en el 1r Curset d’Estiu.

Per la seva ubicació, i en aquella època, tenia gran importància el transport escolar i a l’abril del 1982, l’escola compra un primer autocar que en poc temps arribaren a ser 3.

El juny del 1986, amb la participació de la Cooperativa de pares AGAZA, s’inaugura una nova pista poliesportiva coneguda com “Pista Vermella”, actualment, pista Vicenç  Planas.

Anys després, s’amplia amb un nou terreny d’aproximadament 3.880 m2 i el juny del 1994 s’inaugura una altra pista poliesportiva la “Pista Nova”.

L’estiu del 2014, amb la col·laboració de l’AMPA es modernitza i es construeix una coberta a la 1a pista poliesportiva  (1260 m2 ) que va tenir l’Escola. Aquest mateix estiu, s’inicia l’ampliació de l’edifici amb 700 m2 de superfície construïda i amb la intenció de traslladar-hi la Llar d’Infants i altres equipaments.

Actualment, la zona d’esbarjo, incloses les piscines, és de 17.000 mdels quals 1260 estan coberts.

L’escola Paidos ha estat pionera en el món de l’esport escolar. Des de 1977-1978, gràcies a l’AMPA i juntament amb el Bàsquet Manresa SAD, vàrem començar a promoure el bàsquet. El bàsquet i ara també el futbol i el voleibol, han fet que l’escola es conegui arreu de Catalunya i de l’Estat Espanyol. Alguns jugadors, fets a l’escola, han aconseguit, amb la Selecció Catalana, campionats estatals i els entrenadors de Paidos han tingut i tenen un gran prestigi.

Un altre esport amb continuïtat i que ha aconseguit importants fites, ha estat el voleibol. El 1981 va aconseguir el Campionat Infantil de Catalunya i des d’aquest any ha estat l’única escola de Catalunya que ha participat any rere any en aquest esport.