cooperatiu banner-01

 

TREBALL COOPERATIU

El Caràcter Cooperatiu de l’escola incideix globalment en l’educació de l’alumnat.

Utilitzem el treball cooperatiu com una eina d’aprenentatge en la qual els alumnes organitzats en petits  grups treballen conjuntament amb un objectiu comú.Cooperatiu web 18 6

Els beneficis d’aquesta metodologia tenen un doble abast: el propi aprenentatge acadèmic i el desenvolupament de les habilitats socials i les competències en intel·ligència emocional.

La introducció de punts de mira diferents que es produeix en la discussió amb el grup permet que l’alumne consolidi o rectifiqui aprenentatges assolits i  aprengui coses noves.

I, mentre tot  això passa, aprenen a establir relacions solidàries, respectar les diferents perspectives i desenvolupar les competències socials.

Per tant,  a més dels continguts, els alumnes han d’aprendre a resoldre conflictes, crear confiança, prendre decisions, consensuar i arribar a acords,

El treball cooperatiu és una metodologia, les habilitats del qual, però, s’han d’ensenyar i aprendre com un contingut més i ha de ser objecte de planificació sistemàtica i d’un ensenyament persistent.

Cooperatiu web 18 3

Iniciem el treball cooperatiu ja a l’Ed. Infantil amb activitats com ajudant-se a posar-se la bata, pintar un mural, realitzar una sopa de lletres,...

 

Es continua a Ed. Primària i  ESO a nivell d’aula dins de les diferents matèries de cada curs.

I a nivell d’escola s’aprofita la celebració de les festes tradicionals i els projectes del centre

 com  l’English Day, el Dia de la Ciència, el Dia de la Matemàtica, l’Apadrinament lector,... perquè els alumnes grans de l’escola interaccionen cooperativament amb els petits, aprenent i gaudint junts.